Maatmedicatie met  machines om medicijnrollen te maken

Maatmedicatie

Medicijnen in aaneengesloten plastic zakjes, speciaal bereid voor uw patiënt.

Maak medicijngebruik eenvoudig en efficiënt

Steeds meer mensen worden ouder en slikken dagelijks medicijnen voor één of meer aandoeningen. Als apotheker wilt u dat deze medicijnen veilig en juist worden gebruikt. De gezondheid van patiënten valt of staat immers met juist medicijngebruik. Maatmedicatie in zakjes verhoogt de medicatieveiligheid en bespaart u en uw medewerkers veel tijd.

Medicijnrol: alle medicijnen per innamemoment

De medicijnrol (ook bekend als Baxterrol) zorgt ervoor dat de patiënt op het juiste moment de juiste medicatie neemt. Wij verpakken de medicijnen per innamemoment in een medicijnrol. Zo heeft u als apotheker minder werk aan het selecteren en sorteren van medicijnen. Ook helpt u patiënten bij het juist en eenvoudig innemen van medicijnen, omdat op elk zakje datum en tijdstip staat vermeld. Daarmee neemt de therapietrouw van patiënten toe en neemt de werkdruk voor u en zorgverleners af. 

Daarom kiest u voor maatmedicatie van Brocacef

Optimale medicatieveiligheid en kwaliteit voor uw klanten
De medicijnrol vermindert het risico op verkeerd medicijngebruik, omdat in elk zakje de juiste medicatie voor een vast innamemoment zit verpakt. Daarnaast geeft de medicijnrol patiënten overzicht en daarmee neemt de therapietrouw toe.
Besparen op tijd en kosten
De medicijnrol wordt door Brocacef kant-en-klaar bij uw apotheek afgeleverd. Dat scheelt u veel tijd in het medicatieproces. Wij leveren de medicijnrollen dagelijks op een vast tijdstip. Zo kunt u direct aan de slag met het verwerken en uitreiken ervan. Ook is het mogelijk de medicijnrollen tegelijk met andere bestellingen van Brocacef te laten bezorgen.
Scherpe controle tijdens het productieproces

Het maken van maatmedicatie met medicijnrollen is een intensief proces waarbij veiligheid en kwaliteit voorop staan. Wekelijks verpakken we miljoenen medicijnrolzakjes met meer dan 1200 soorten medicijnen. Het proces loopt als volgt:

  • Bestellen en verpakken: wij ontvangen uw bestelling via een beveiligde verbinding. We controleren uw verzoek en verpakken de medicijnrol met ons Geneesmiddelen Distributiesysteem (GDS). Dit systeem verpakt per innamemoment de medicijnen in een medicijnrol.

  • Medicijncontrole: wij controleren of de juiste medicijnen in het juiste zakje zitten. Klopt er iets niet? Dan wordt het zakje opnieuw gecontroleerd en indien nodig gecorrigeerd. Deze stap voeren we twee keer uit, steeds door een andere controleur. We organiseren dit proces zo strak om de kans op fouten te minimaliseren. Tot slot worden de medicijnzakjes per klant opgerold. Zo heeft iedere klant een eigen medicijnrol.

  • Levering: in samenwerking met uw apotheek of instelling leveren we de medicijnrollen op een vast tijdstip en tegelijk met eventueel andere bestellingen. We doen dat via ons eigen gespecialiseerde transportnetwerk.   

Multidose en combidose
Onze medicijnrol is verkrijgbaar in multidose en combidose. Wij leveren de medicijnrollen zo vaak u wilt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een GDS-rol voor twee weken, maar vijf keer per week een medicijnrol produceren is ook mogelijk.   

Wij helpen u graag verder

Met de medicijnrol van Brocacef bespaart u als apotheker tijd, werkt u efficiënt en zorgt u voor veilig medicijngebruik. Wilt u maatmedicatie aanvragen of meer weten over de medicijnrol? Neem dan contact met op met uw regiomanager of met een van onze contact en support medewerkers.

Medewerkers contact en support

Neem contact op met contact en support

Wij zijn bereikbaar van 8.00 - 18.00 uur van maandag t/m vrijdag