Zelfstandige behandelcentra

Voor zelfstandige behandelcentra en privéklinieken bieden wij alle farmaceutische zorg. Van toezichthouding en rapportage tot het verstrekken van geneesmiddelen.

Alle farmaceutische zorg en toezicht onder één dak

Als privékliniek of zelfstandig behandelcentrum wilt u altijd veilige, kwalitatieve en persoonlijke zorg leveren. Voor het uitvoeren van medische en cosmetische behandelingen heeft u een toezichthouder en verstrekker van geneesmiddelen nodig. Bij Brocacef Ziekenhuisfarmacie (BZF) vindt u alles onder één dak. Als toezichthoudende apotheek leveren wij niet alleen medicijnen, maar bieden we ook ondersteuning op het gebied van farmaceutisch toezicht, medische gassen, rapportages, advies en audits.

Optimale medicatieveiligheid dankzij onze expertise

Dankzij onze jarenlange ervaring als toezichthoudende apotheek hebben wij alle kennis en expertise in huis. Wij helpen u bij het inrichten van een optimaal medicatieproces en het opstellen van protocollen en werkinstructies. Ook voeren wij periodieke controles uit, zodat u zeker weet dat alles rondom het medicatieproces op orde is.  Daarnaast heeft u als klant van Brocacef een vast aanspreekpunt voor vragen over medicatieveiligheid, geneesmiddelen en kosten. Zo weet u zeker dat er altijd een apotheker voor u klaarstaat. 

Medicijnen: beschikbaar en tegen gunstig tarief

Brocacef beschikt over een eigen groothandel en koopt voor meerdere instellingen medicijnen in. Zo ontvangt u altijd medicijnen tegen de meest gunstige tarieven. Als ziekenhuisapotheek kunnen wij geneesmiddelen direct uit voorraad leveren.  Is een specifiek geneesmiddel (tijdelijk) niet verkrijgbaar? Dan kan Brocacef dat voor u (laten) produceren of importeren   .

Medische gassen

Werkt u in uw ZBC of privékliniek met medische gassen? Onze apothekers hebben ruime ervaring met de controle van medische gassystemen. Het vrijgeven en/of keuren van (nieuwe) systemen kunt u dan ook aan ons overlaten. Wilt u meer weten over deze dienst? Lees het interview met onze collega Siwer over werken met medische gassen.

Daarom kiest u voor Brocacef Ziekenhuisfarmacie (BZF)

Elk kwartaal een rapportage 

Wij maken uitgebreide rapportages om grip te houden op de kosten voor geneesmiddelen en nemen dit elk kwartaal met u door. In onze rapportages vindt u onder andere informatie en cijfers over de reductie van spoedleveringen en de keuze voor het voordeligste geneesmiddel.

Onze helpdesk staat 24/7 voor u klaar

Heeft u een (complex) geneesmiddelenvraagstuk? Of een andere specifieke vraag? Onze helpdesk van apothekers met expertise in ZBC's staat 24 uur per dag voor u klaar.

Thuisapotheek: medicatie aan huis

Mag een patiënt na een ingreep weer naar huis, maar is er nog wel medicatie nodig? Brocacef levert ook postoperatieve medicatie aan huis, zodat de patiënt niet zelf naar de apotheek hoeft. Wij informeren de thuisapotheek en uw patiënt kan vervolgens thuis, via onze digitale voorlichtingstool Medicijnwijs, alle informatie over het geneesmiddel lezen.

Farmaceutisch toezicht en commissiedeelname
Apothekers en klantconsulenten van Brocacef zijn actief in geneesmiddelencommissies van ZBC's. Wij houden u vervolgens op de hoogte van belangrijke wijzigingen in wet- en regelgeving en maken vervolgens in overleg met u keuzes over medicatieadviezen en antibioticabeleid. 

Wij helpen u graag verder

Zoekt u een betrokken en betrouwbare partner die u ondersteunt bij medicatieveiligheid en levering van medicijnen in uw centrum of privékliniek? Of heeft u vragen over onze farmaceutische dienstverlening? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.


Medewerkers contact en support

Neem contact op met onze medewerkers

Voor uw vragen of voor een vrijblijvend adviesgesprek

Onze oplossingen voor zelfstandige behandelcentra