Uitladen van goederen in cold chain dock

Supply chain partner

Brocacef Healthcare Logistics: partner in logistieke oplossingen voor farmaceutische producten en medische (hulp)middelen.

Uw toegang tot de gezondheidszorgmarkt

Als farmaceut of producent wilt u uw producten op het juiste moment op de juiste locatie beschikbaar maken. Een betrouwbare en kwalitatieve supply chain-partner is daarbij essentieel. Brocacef Healthcare Logistics (BHL) zorgt als logistieke serviceprovider al meer dan 30 jaar voor onder andere warehousing en GDP-transport. Wij leveren diensten aan alle sectoren binnen de gezondheidszorg: medicijnen (Rx, biotech, opiaten, cytostatica), zelfzorgproducten en medische hulpmiddelen. Brocacef Groep is daarnaast onderdeel van PHOENIX Group, Europees marktleider in 3PL, wholesale en retail van farmaceutische producten en actief in 29 Europese landen.

English speaking visitors can read information on the English version of the website

Logistiek van A tot Z geregeld

Bij Brocacef Healthcare Logistics staan efficiëntie, kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid voorop. Wij bieden onze klanten dienstverlening van warehousing en transport tot rapportages en financieel management. Onze logistieke professionals zorgen ervoor dat het gehele proces van begin tot eind goed verloopt. Of dat nu gaat om standaard processen of maatwerk voor specifieke producten: Brocacef zorgt ervoor dat uw producten tijdig en veilig worden afgeleverd bij uw afnemers zodat uw product zo snel mogelijk beschikbaar is voor de patiënt of consument. Daarbij voldoen wij als onderdeel van Brocacef Groep aan de normen van ISO 27001 en 9001.

Benieuwd hoe dat in de praktijk gaat? Lees het artikel over onze samenwerking met TEVA.

Diensten van Brocacef Healthcare Logistics

Inbound

Om zonder vertraging te kunnen lossen en laden gebruiken wij een slotboekingssysteem. Hiermee kunnen we alle ladingsgegevens van tevoren verwerken en een dock reserveren.

Zodra uw producten in ons magazijn aankomen, voeren wij een kwaliteitscontrole uit volgens de GDP-normen. Wij controleren onder andere de verzegeling, hygiëne, temperatuur en het papierwerk. Onze bevindingen delen wij vanzelfsprekend met u.

Warehousing

Wij slaan uw medicijnen en medische hulpmiddelen veilig op in ons GDP-magazijn. Vanzelfsprekend doen wij dit onder de juiste condities en temperatuur (ambient en koel). Via cyclecounts monitoren wij uw voorraad.

Order fulfillment

In ons magazijn maken we uw producten volgens de afspraken gereed voor transport. Of dat nu pallets, dozen of single units zijn. Wij begrijpen dat een bestelling, zoals een backorder, soms spoed heeft. Daarom kunt u bij ons 24/7 een order plaatsen, zodat uw product zo snel mogelijk beschikbaar is voor de patiënt of consument.

Transport

Wij leveren medicijnen en medische hulpmiddelen aan groothandels, ziekenhuizen, apotheken, laboratoria, retailers in Nederland en Europa. Brocacef vervoert uw producten veilig en op tijd met temperatuur geconditioneerd transport.

Reverse logistics

Worden uw producten retour gestuurd? Wij kunnen ook zorgen voor de verwerking of vernietiging van deze retouren. Brocacef kan een retour verwerken via terugroepacties, batch controle en schadeafhandeling.

Financial services

Het order to cash team ontzorgt u op financieel gebied. Volgens de door u gemaakte prijsafspraken met klanten regelen wij de facturen en de afhandeling van debiteuren en crediteuren. Dat kan in euro’s, maar ook in alle andere valuta.

GMP services

Brocacef is GMP gecertificeerd en kan uw medicijnen of hulpmiddelen, ompakken, bestickeren of een bijsluiter vervangen.

QA services

We kunnen verschillende quality assurance activiteiten voor u uitvoeren zoals schouwen en marketrelease voorbereiden.

Bekijk het complete visuele overzicht van onze dienstverlening

Eén centrale plek: ons warehouse in Ede

Via ons eigen transportnetwerk leveren we dagelijks medicijnen en medische hulpmiddelen aan groothandels, apotheken, zorginstellingen, ziekenhuizen, laboratoria en retailers. We doen dat vanuit ons nieuwe magazijn in Ede van ruim 28000 m2 groot. Onze locatie heeft het BREEAM excellent certificaat voor duurzaamheid. Als onderneming in de gezondheidszorg vinden wij duurzaamheid belangrijk. Daarom is ons streven dat de bedrijfsvoering van Brocacef en BENU in 2030 volledig CO2-neutraal is. Dat betekent onder andere een energiezuinig hoofdkantoor, magazijn, transport en distributieproces.

Brocacef Healthcare Services: zorgprogramma's op maat Bent u op zoek naar een landelijk apotheek met ervaring in de organisatie en uitvoering van zorgpramma’s zoals early access, clinic trials of toediening en instructie van specialistische medicijnen? Brocacef Healthcare Services biedt op maat gemaakte zorgprogramma's, waarmee wij bijdragen aan de toegankelijkheid van medicijnen, betere medicatieveiligheid en hogere therapietrouw. En dat allemaal in de vertrouwde omgeving van de patiënt.

Meer over de dienstverlening van Brocacef Healthcare Services

Wij helpen u graag verder

Benieuwd wat Brocacef Healthcare Logistics voor u kan betekenen? Of heeft u vragen over een van onze diensten? Wij denken graag mee over uw logistieke vraagstuk.

Neem contact op met Dennis Payne

Commercieel manager BHL & BHS