Medische hulpmiddelen

Voor elke klant de juiste medische hulpmiddelen voor diabetes, incontinentie, stoma’s, wondzorg en voeding.

Groot assortiment medische hulpmiddelen

Uw apotheek of zorginstelling kan bij Brocacef terecht voor een groot assortiment medische hulpmiddelen voor diabetes, incontinentie, stoma’s, wondverzorging (DISW) en voeding. We leveren onze producten snel en op naam van de klant. Onze speciale softwaremodule BROKIS DISW+ ondersteunt u bij het intakegesprek en bestelling via uw apotheeksysteem. Het systeem verzorgt bovendien de declaratie bij de zorgverzekeraar. Onze ervaren verpleegkundigen en diëtisten kunnen de intake goedkeuren en helpen met advies.  

Neem contact op met onze medewerkers 

Bereikbaar van 8.00 - 18.00 uur van maandag t/m vrijdag

Waarom kiezen voor medische hulpmiddelen van Brocacef?

  • Volledig assortiment medische hulpmiddelen
  • Snelle levering op naam van de klant en direct aan instellingen
  • Makkelijk bestellen via uw apotheeksysteem met BROKIS DISW+
  • Automatisch en correct declareren bij zorgverzekeraars
  • Eenvoudige digitale intakes
  • Advies van gespecialiseerde verpleegkundigen en diëtisten

Levering hulpmiddelen

Standaard leveren we al onze medische hulpmiddelen de werkdag na bestelling. In geval van spoed kunnen we binnen 4 uur leveren.

Diabetes en wondzorg

Voor diabetici bieden wij materialen om bloedglucose te meten, zoals prikpennen, (veiligheids)lancetten en teststrips. Daarnaast leveren we middelen om insuline toe te dienen, waaronder insulinepennen, (veiligheids)pennaalden en naaldencontainers. Insulinepompen moet u direct bij de fabrikant bestellen. In overleg met onze diabetesverpleegkundige bepaalt u welke middelen het best aansluiten bij de situatie van de klant. Wij leveren diabetesmaterialen in een discrete verpakking. Voor alle soorten wonden hebben wij de juiste verbandmiddelen. Van gazen en kompressen tot hydrogels en zilververbanden. Ook voor fixatiemateriaal en producten voor huidverzorging en -bescherming bent u bij ons aan het juiste adres. Een wondverpleegkundige controleert het recept en neemt bij onduidelijkheden contact op met de voorschrijvend behandelend arts. Wij sturen verbandmiddelen voor maximaal 2 tot 3 weken.

Incontinentie en stoma's

Wij beschikken over een zeer uitgebreid aanbod met alle gangbare merken van zowel absorberende als afvoerende incontinentiematerialen. We bezorgen deze materialen in discrete verpakkingen. De eerste levering is voor 2 weken. Na evaluatie met uw klant versturen we steeds materiaal voor 2 tot 3 maanden. Ook materiaal voor diverse soorten stoma's kunt u bij ons krijgen. Voor overleg en advies kunt u terecht bij onze continentie- en stomaverpleegkundigen.

Drinkbare voeding

Met onze medische drinkvoeding krijgt uw klant alle benodigde voedingsstoffen binnen. U kunt de producten generiek uitschrijven. Op basis van het dieetpreparaat overlegt onze diëtist dan met uw klant over de voeding en smaken die het best bij hem of haar passen en houdt er daarbij rekening mee welke voeding de betreffende verzekeraar vergoedt. De eerste levering is voor 2 weken. Na een evaluatie met de klant leveren we steeds voeding voor 4 weken. Daarnaast bieden we speciale voeding voor zuigelingen voor wie standaard babyvoeding niet geschikt is.

Bestellen en declareren via BROKIS DISW+

Onze software BROKIS DISW+ en onze verpleegkundigen ondersteunen u bij het verstrekken van medische hulpmiddelen. Na het intakegesprek met de patiënt zet u de gegevens direct in het systeem. Dat scheelt tijd en papierwerk. Het systeem biedt een intakeprotocol en suggesties voor in te zetten hulpmiddelen. Een van onze gespecialiseerde verpleegkundigen keurt de intake goed of adviseert voor een passend zorgprofiel en bijbehorende hulpmiddelen. Juist bij complexere toepassingsvragen toont zich de waarde van directe toegang tot de uitgebreide ervaring van onze verpleegkundigen.

Na goedkeuring bestelt u vanuit uw AIS op naam van de patiënt. U ontvangt de producten de volgende werkdag. De software van BROKIS DIWS+ herkent automatisch uw bestellingen die binnen het intakeprofiel vallen en declareert de bijbehorende vergoedingen namens u bij de zorgverzekeraar. Maandelijks ontvangt u een managementrapportage met financiële resultaten van uw deelname aan Brokis DISW+, inclusief een declaratie- en leveringsoverzicht.

Hoe kunnen wij u verder helpen?