Patiënt support programma's

Patiënt support programma: betrokken en professionele begeleiding van patiënten bij het juiste gebruik van medicijnen voor aantoonbaar hogere therapietrouw. 

Patiënt support programma: begeleiding bij specialistische medicatie 

Bij onze patiënt support programma’s zorgen wij voor betrokken begeleiding van de patiënt bij het gebruik van medicijnen. Brocacef levert het medicijn thuis bij de patiënt af en regelt de declaratie bij de zorgverzekeraar. Als er uitleg, instructie en/of begeleiding gewenst is, komt een van onze ervaren verpleegkundigen langs om dit te bespreken. Natuurlijk zijn er ook andere vormen van interactie mogelijk, zoals nieuwsbrieven, sms-berichten en telefonisch contact. 

Neem contact op met Dennis Payne   

Meer weten over patiënt support programma's? Neem contact op met Dennis Payne via                                

Bent u al deelnemer in een van onze zorgprogramma's? Heeft u vragen of hulp nodig?
Ga naar de pagina over patiëntondersteuning

Waarom kiezen voor een patiënt support programma bij Brocacef Healthcare Services? 

  • Hoge therapietrouw als gevolg van professionele begeleiding door deskundige medewerkers: verpleegkundigen en apotheekassistente
  • Levering van het medicijn aan huis op het gewenste tijdstip
  • Inzicht in het medicijnverbruik
  • Wij beschikken over veel kennis en ervaring in de gehele farmaceutische keten

Kernelementen van een patiënt support programma

Aanmelding voor het programma en inschrijving in de apotheek

Nadat een arts de patiënt heeft aangemeld voor het patiënt support programma, verwerkt Brocacef het recept en het uitvoeringsverzoek. We stemmen met de patiënt af welke begeleiding er gewenst is en maken afspraken over bijvoorbeeld het aanleveradres van het medicijn. Bovendien voert Brocacef apotheektaken uit, zoals controle op medicatieveiligheid.

Levering medicijn

Het medicijn ligt bij Brocacef opgeslagen. Deze voldoet aan de strikte GDP-norm voor de distributie van medicijnen. Zodra er een levering is afgesproken bij de patiënt, wordt het medicijn op naam gesteld en vanuit Brocacef verstuurd, zodat deze op het gewenste tijdstip op de afgesproken locatie arriveert.

Begeleiding door ervaren verpleegkundige

Onderdeel van een patiënt support programma kan zijn dat de patiënt uitleg krijgt over het medicijn. Bijvoorbeeld in de vorm van een instructie waarbij de patiënt zichzelf leert injecteren. Onze verpleegkundige neemt hiervoor contact op met de patiënt en plant een afspraak. Ook is er aanvullende begeleiding mogelijk om de patiënt te ondersteunen. De frequentie daarvan stemmen we af met zowel de patiënt als de opdrachtgever.
Patiënten in het patiënt support programma kunnen met vragen 24 uur per dag terecht bij een van onze verpleegkundigen.

De patiënt support programma's van Brocacef Healthcare Services

Wij voeren patiënt support programma's uit bij diverse indicatiegebieden, onder andere op het gebied van cardiovasculaire geneeskunde/hypercholesterolemie, neurologie, pulmonale hypertensie en op het gebied van IBD.

Farmacovigilantie

Binnen het raamwerk van een patiënt support programma bewaken wij alle medicijnen volledig volgens de geldende regelgeving op het gebied van farmacovigilantie.

Hoe kunnen wij u verder helpen?