Over Brocacef Groep

Met 5.300 medewerkers werkt Brocacef Groep aan haar missie om samen slimme, persoonlijke en toegankelijke zorg te maken.

200 jaar ervaring en ondernemerszin

Onze organisatie staat voor meer dan 200 jaar ervaring in de zorg en ondernemingszin. In 1798 startte Willem Brocades in Meppel een eigen apotheek. Al snel ging hij producten en preparaten maken voor de omliggende apothekers. Hij breidde zijn assortiment uit met verbandstoffen, pleisters en medische hulpmiddelen om zo goed mogelijk aan alle vragen te voldoen. Willem Brocades had een vernieuwende visie: hij zag hoe 'de zorgen rond de zorg' weggenomen konden worden.

Inmiddels zijn we talloze partnerships en uitbreidingen van bedrijfsactiviteiten verder. Brocacef Groep is onderdeel van de Duitse PHOENIX Groep. We werken met en voor apothekers, huisartsen, zieken- en verpleeghuizen, leveranciers, zorgverzekeraars en consumenten.

In de hele keten actief, altijd dichtbij

Brocacef is actief in de hele farmaceutische keten en heeft daarom een unieke positie in de Nederlandse farmaceutische zorg, zowel voor zorgconsumenten als voor de zakelijke markt. Brocacef is daarmee toonaangevend marktleider.

  • In de zakelijke markt bedienen wij een grote diversiteit aan zorgverleners. Van apotheken en apotheekhoudende huisartsen tot zieken-, verzorgings- en verpleeghuizen, en van farmaceutische producenten tot dierenartsen.
  • Op de consumentenmarkt zijn we in het hele land zichtbaar én dichtbij met onze apotheekketen BENU die bestaat uit 349 apotheken en via BENU Direct. Met ons merk BENU bieden we de zorgconsument via meerdere on- en offline kanalen toegang tot farmaceutische- en hulpmiddelenzorg. Ons aanbod bestaat uit onder meer geneesmiddelen, medische verband- en hulpmiddelen, zelfzorg, dermocosmetica, (farmaceutische) zorgbegeleiding en verpleegkundige zorg aan huis. Met LIVSANE beschikken we daarnaast over een uitgebreide eigen productlijn aan zelfzorg producten.

Mensen en hun zorgvraag voorop

Samen werken aan slimme, persoonlijke en toegankelijke zorg kan op tal van manieren. Brocacef Groep biedt altijd dienstverlening die u verder brengt. Dat doen we door verder te kijken dan een recept of zorgmiddel. We nemen de zorgvraag van mensen als vertrekpunt en gaan na hoe we een zorgproces kunnen organiseren dat hier optimaal in voorziet. Door goed samen te werken, zowel met onze collega’s binnen Brocacef Groep als met onze partners en klanten.

Meer weten?

> Feiten en cijfers Brocacef Groep
> Meer over onze organisatie
> Brocacef voor de zakelijke markt
> BENU voor de consumentenmarkt

Hoe kunnen wij u verder helpen?